Tijekom proteklog vikenda (12. – 15. veljače 2021. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su četiri kaznena djela i pet prometnih nesreća.

Kriminalitet

Policijski službenici Službe kriminalističke policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakom s područja Gospića zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo prijevare.

Sumnjiči se da je od rujna 2017. godine do 26. veljače 2020. godine prikrivajući činjenice ishodovao minimalnu socijalnu naknadu, čime je ostvario protupravnu imovinsku korist u iznosu od 24.960,00 kuna.

Protiv njega će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljena kaznena prijava.

Policijski službenici Policijske postaje Gospić dovršili su kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjakom iz Gospića zbog osnova sumnje da je počinio kaznena djela krivotvorenja isprava i ovjeravanja neistinitog sadržaja.

On se sumnjiči da je u siječnju 2018. godine sačinio ugovore o kupoprodaji traktora, prikolice i teretnog vozila i potpisao prodavatelja, 26-godišnjaka iz Gospića. Potom je na osnovu tih  krivotvorenih ugovora izvršio prijepis navedenih vozila na obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo u svom vlasništvu.

Protiv njega će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljena kaznena prijava.

U vremenu od 10. do 14. veljače 2021. godine nepoznati počinitelj provalio je u kapelicu u Otočcu iz koje nije ništa otuđio.

U Otočcu 12./13. veljače 2021. godine nepoznati počinitelj provalio je u garažu iz koje nije ništa otuđio, potom u radionicu iz koje je otuđio trimer, te u staju iz koje je otuđio 5 janjaca, sve u vlasništvu 68-godišnjaka iz Otočca.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnijete kaznene prijave.

Promet

Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca (2), Korenice (1), Senja (1) i Karlobaga (1).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđena su 45 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 5 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu 13. veljače u mjestu Plitvica Selo kod 41-godišnjeg hrvatskog državljanina (1.80 g/kg).

Gs Press / Policijska uprava ličko-senjska