Nakon četiri uspješna izdanja, 5. The Coklje Fest, popularni street art festival koji se neustrašivo igra s tradicijom, kreativnošću i zabavom, najavljen je za subotu, 10. lipnja 2023. godine. Festival se održava u gradskom parku u Otočcu, pod organizacijom Turističke zajednice Grada Otočca.

Prvi dio dana posvećen je turističkom vođenju uz naraciju starih priča, zanimljiv program nazvan “Baštinica grada”. Organizatori ovog segmenta su KUBS Baštinica i Strukovna podgrupa kulturnog turizma ŽK Otočca.

Festival u popodnevnim satima donosi brojne proizvođače s bogatom ponudom kreativnih i zanimljivih proizvoda, suvenira i predmeta. Posjetitelji će moći naučiti kako se izrađuju coklje, specifične tradicionalne obuće, i zbog čega su one posebne. U ponudi će biti i najfinije čapalinke za ljubitelje slatkog, dok će se za one gladnije nuditi konkretniji meni.

Pored bogate gastronomske ponude, posjetitelji će moći sudjelovati na modnoj reviji, kreativnim radionicama o cokljama i izboru najboljeg suvenira. Lokalni glazbenici će se pobrinuti za glazbenu kulisu i veselu atmosferu.

Ovogodišnji festival ima i natjecateljski duh. Najavljen je izbor za „najbećarac“. Svi zainteresirani koji se žele natjecati trebaju osmisliti najbolji, najšaljiviji i najsimpatičniji stih bećarca, s uvjetom da stihovi ne sadrže uvredljive izraze. Stihovi se šalju na mail tzg.otocca@gmail.com do 5. lipnja 2023. godine. Tema bećarca moraju biti coklje.

Prije samog festivala, 9. lipnja, održat će se konferencija “Nematerijalna baština kao potencijal razvoja”, u organizaciji Gackog pučkog otvorenog učilišta, koja predstavlja uvod u sami festival.

Turistička zajednica Grada Otočca će uskoro objaviti detalje programa. Svi ljubitelji tradicije, kreative i zabave pozvani su da posjete ovaj jedinstveni festival.

Gs Press