47-godišnjakinja i 36-godišnjakinja pijane, ukrale automobil

0

U Karlovcu otuđena dva vozila, od toga policija jedno pronašla u Karlovcu, drugo u Otočcu

Policijski službenici Policijske uprave karlovačke su zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe vozila proveli kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakinjom i 36-godišnjakinjom.

Kriminalističkim istraživanjem 47-godišnjakinju i 36-godišnjakinju se sumnjiči da su 2. svibnja u gradskoj četvrti Luščić u Karlovcu s parkirališta otuđile otključani osobni automobil karlovačkih registarskih oznaka u kojem se nalazio ključ vozila. Vrlo brzo, nakon svega 20 minuta, policijski službenici pronašli su ih i zaustavili na području Gornje Jelse u Karlovcu te utvrdili da je vozilom pod utjecajem alkohola od 2,35 promila upravljala 47-godišnjakinja, dok se 36-godišnjakinja koja je također bila pod utjecajem alkohola od 2,25 promila nalazila na mjestu suvozača.

Zbog sumnje da su počinile kazneno djelo krađe protiv osumnjičenih će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava, a protiv 47-godišnjakinje nadležnom sudu i optužni prijedlog zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola te upravljanja za vrijeme dok joj je vozačka dozvola istekla.

Vlasnicima vozila sa ciljem samozaštite policija preporuča:

  • zaključajte vozilo kada ga ostavljate, čak i za kratko vrijeme vašeg odsustva
  • parkirajte u garaže ili slične zatvorene prostore ukoliko postoji ta mogućnost
  • zatvorite sva vrata i prozorska stakla, ne ostavljajte ih poluotvorenima
  • ne ostavljajte ključeve u vozilu bez nadzora ili na drugim dostupnim mjestima
  • u slučaju nestanka vozila ili uočenog oštećenja brave ili razbijenog prozora ili drugog oštećenja, odmah obavijestite policiju na broj 192.

Ujedno, skrećemo pozornost vozačima da sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, čl. 88., prije nego što napusti vozilo, vozač koji ostavlja vozilo na cesti dužan je poduzeti sve mjere kojima se sprječava da vozilo samo krene s mjesta na kojem je ostavljeno ili da ga neovlaštene osobe stave u pokret (isključiti rad motora, zatvoriti prozore, zaključati vozilo i ključeve uzeti sa sobom i sl.). Za ovaj prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu od 300 kuna.

Gs Press / PULS