Tijekom proteklog vikenda (23. – 26. listopada 2020. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela, sedam prometnih nesreća i jedno narušavanje javnog reda i mira.

Promet

Tri prometne nesreće su s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Gospića, Korenice i Karlobaga. U njima je jedna osoba teško, a dvije lakše ozlijeđene.

Izdvajamo prometnu nesreću koja se dogodila jučer u 13,45 sati na dionici državne ceste broj 8, u mjestu Barić Draga, kada je 29-godišnjak iz Dugog Sela upravljao motociklom zagrebačke registracijske oznake, iz smjera Zadra u smjeru Karlobaga i uslijed neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad motociklom te udario u zaštitnu ogradu, nakon čega se motocikl zapalio i u potpunosti izgorio. Vozač je teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Zadru.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca (2) i Senja (2).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je 19 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 7 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu, 24. listopada u mjestu Gradina Korenička, kod 36-godišnjeg hrvatskog državljanina (1.76 g/kg).

Najveća utvrđena brzina kretanja od 250 km/h izmjerena je u petak, 23. listopada na autocesti A-1, u smjeru Splita, između čvora Sveti Rok i tunela Sveti Rok, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 46-godišnji mađarski državljanin upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera upravljanja vozilom „B“ kategorije na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od 1 mjeseca.

Gs Press / Policijska uprava ličko-senjske