Tijekom proteklog vikenda (6. – 9. studenog 2020. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela i četiri prometne nesreće. 

Kriminalitet

Policijski službenici Policijske postaje Gospić dovršili su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom iz Gospića zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo krivotvorenja isprave.

On je 22. kolovoza 2020. godine zatečen u prometu kako prevozi 40 prostornih metara hrasta, za koja drva je dostavio dvije popratnice.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su popratnice krivotvorene i da su izdane 30. svibnja 2018. godine.

Protiv njega će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljena kaznena prijava.

Noću 6./7. studenog 2020. godine u mjestu Konjsko Brdo, Općina Perušić, nepoznati počinitelj je nepoznatim vatrenim oružjem usmrtio bika u vlasništvu 54-godišnjaka iz Perušića, kojeg je potom i zapalio benzinom.

Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Promet

Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (2), Korenice (1) i Senja (1). 

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je 14 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 5 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. 

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak, 6. studenog u Ličkom Osiku, kod 39-godišnjeg hrvatskog državljanina (0.98 g/kg). 

Gs Press / Policijska uprava ličko-senjska