Kako bi se izbjegle najteže posljedice u prometu skrećemo pozornost svim sudionicima u prometu da poštuju prometne propise, a posebice vozačima da ne upravljaju vozilom ukoliko su konzumirali alkoholna pića, te da vožnju prilagode uvjetima na cesti

Foto: Ilustracija

Jučer su policijski službenici Postaje granične policije Korenica zaustavili osobno vozilo zadarske registarske oznake kojim je upravljao 43-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. Izvršenom kontrolom utvrđeno da upravlja automobilom pod utjecajem alkohola (1,79 g/kg), te je isključen iz prometa i uhićen, a danas će uz optužni prijedlog biti doveden u nadležni sud.

Policijski službenici Policijske postaje Senj su jučer kontrolirali 60-godišnjeg slovenskog državljanina koji je upravljao osobnim automobilom slovenske nacionalne oznake i utvrdili da upravlja automobilom pod utjecajem alkohola (2,40 g/kg). On je isključen iz prometa i smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, te će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu.

Gs Press / PULS