Policijski službenici istražuju slučaj prijevare prilikom kupnje traktora putem oglasnika

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Gospić zaprimili su kaznenu prijavu 41-godišnjaka iz Gospića da je prevaren prilikom kupnje traktora. Naime, muškarac je 9. travnja 2024. godine na internetskom oglasniku pronašao oglas o prodaji traktora i stupio u kontakt sa prodavateljem,  te dogovorio kupnju traktora.

Prema dogovoru, uplatio je predujam od nekoliko stotina eura, te ga je prodavatelj u više navrata tražio da uplati još novaca, što je oštećeni i učinio te je ukupno uplatio 2 400 eura. Nakon što je oštećeni uplatio navedenu svotu, prodavatelj mu se prestao javljati, te je shvatio da je prevaren i događaj je prijavio policiji.

Budući da se na pojedinim internetskim stranicama učestalo objavljuju oglasi, čiji je cilj prijevara kupaca, upozoravamo građane da budu oprezniji i da ne nasjedaju na povoljne oglase o prodaji različitih proizvoda. U slučaju da su oštećeni kaznenim djelom ili posumnjaju u mogućnost počinjenja kaznenog djela, potrebno je obavijestiti policiju na broj 192, odnosno događaj prijaviti u policijskoj postaji.

Kako bi se izbjegli ovakvi događaji, donosimo nekoliko savjeta za sigurnu kupnju koji pomažu da se smanji broj on-line prijevara:

  • nikad nikome ne šaljite broj svoje kartice, PIN ili druge informacije o kartici elektroničkom poštom,
  • nikad ne šaljite novac osobama koje ne poznajete,
  • uvijek sačuvajte svu dokumentaciju vezanu za vaše online kupnje,
  • ako ništa ne kupujete, ne otkrivajte podatke s kartice.

Više savjeta o tome kako izbjeći razne oblike prijevara možete saznati putem stranice Web heroj.

Gs Press / PULS