Nadležnom državnom odvjetništvu biti će dostavljena posebna izvješća kao nadopune kaznenih prijava

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Gospić dovršili su kriminalistička istraživanja nad  41-godišnjakom iz Udbine zbog osnova sumnje da je počinio kaznena djela teška krađa i računalna prijevara i 37-godišnjakom s područja Zadra zbog osnova sumnje da je počinio dva kaznena djela teške krađe.

Osnovano se sumnja da je 41-godišnjak 17. siječnja 2024. godine u Gospiću provalio u osobni automobil gospićke registarske oznake u vlasništvu 67-godišnjaka s područja Gospića iz kojeg je otuđio novčanik u kojem su se nalazile bankovne kartice i osobni dokumenti, nakon čega je na bankomatu podizao novac i oštetio 67-godišnjaka za iznos od 1200 eura.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 37-godišnjakom s područja Zadra utvrđeno je da postoji osnova sumnje da je noću 22./23. siječnja 2024. godine u Gospiću provalio u ugostiteljski objekt u vlasništvu 41-godišnjaka iz kojeg je otuđio 150 eura. Nadalje se sumnjiči da je 23. siječnja 2024. godine u Gospiću 76-godišnjakinji iz Gospića iz ruku oteo novčanik, nakon čega je novčanik s dokumentima i bankovnim karticama odbacio, a novčani iznos od 100 eura je zadržao.

Gs Press / PULS