Smaragdni eko film festival (SEFF) je jedinstveni putujući festival filmova o zaštiti prirode i okoliša. Organizator festivala je EKS – ekološko kulturna scena iz Hrvatske Kostajnice. Ovogodišnje jedanaesto izdanje počinje otvorenjem festivala u Gospiću, 4. lipnja u Kulturno Informativnom Centru (atrij) s početkom u 21:00 sat, a u sklopu otvorenja nastupit će grupa Lili Gee i Strings.

Festivalski tim će u svom nastavku pod geslom LIČKA EKO PRIČA obići

  • Smiljan 5. lipnja (MC “Nikola Tesla”),
  • Perušić 6. lipnja  (Pećinski park “Grabovača”),
  • Otočac 6. lipnja (Gradski park),
  • Rudopolje  7. lipnja (ZIP line),

a zatim se vratiti u Hrvatsku Kostajnicu 8. lipnja, te posjetiti Sisak 9. lipnja i Zagreb 10. lipnja (Centar mladih Ribnjak) kada je završnica festivala i proglašenje najboljih filmova iz tri kategorije: kratkometražni, dugometražni i animirani.

Festival je vrlo poznat u svijetu budući da festivalski tim putuje iz mjesta u mjesto biciklima. Ovogodišnje izdanje festivala bit će po mnogo čemu posebno! Festivalski tim će prikazivati kratke ekološke filmove koji bude ekološku svijest, a uz projekcije su pripremljene i tribine, koncerti, te izložba radova na svili Mojce Astrid Aparnik.

Festivalski tim čine direktori sličnih festivala i redatelji iz Rusije, USA, Grčke, Španjolske, Portugala, Irana, Srbije, Dominikanske Republike, te Hrvatske. Pokrovitelji SEFF-a su Hrvatski audiovizualni centar, Društvo hrvatskih filmskih redatelja, Grad Gospić, te Sisačko-moslavačka županija.

Radujemo se Vašem dolasku!

KIC Ravnateljica, Danijela Bogić

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.