Tijekom proteklog vikenda (26. – 29. ožujka 2021. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je pet prometnih nesreća i četiri kršenja izrečenih mjera samoizolacije.

Promet

Jedna prometna nesreća je s dvije lakše ozlijeđenim osobama, a dogodila se na području Senja.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (2), Otočca (1) i Korenice (1).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđen je 31 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 4 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer, 28. ožujka u Otočcu kod 50-godišnjeg hrvatskog državljanina (1.19 g/kg).

Kršenje izrečenih mjera samoizolacije

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske utvrđena su četiri kršenja izrečenih mjera samoizolacije. Dvojica muškaraca došli su u policijske postaje i to u Otočcu 52-godišnjak i 43-godišnjak u Korenici. Na području Donjeg Lapca policijski službenici zaustavili su osobni automobil austrijske registracijske oznake te su utvrdili da se dvojica austrijskih državljana 54-godišnjak i 61-godišnjak ne pridržavaju izrečene sigurnosne mjere samoizolacije, dok je na Stalnom graničnom prijelazu za međunarodni promet putnika i roba u cestovnom prometu Ličko Petrovo Selo  na izlazu iz Republike Hrvatske zatečen 45-godišnji hrvatski državljanin koji se također nije pridržavao izrečene mjere samoizolacije.

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti izdani su im prekršajni nalozi.

Gs Press / Policijska uprava ličko-senjska