Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (3) i Korenice (1).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je 11 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 3 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu, 7. siječnja 2023. godine u Ličkom Osiku kod 38-godišnjeg hrvatskog državljanina (3,00 g/kg), koji je upravljao automobilom i prije stjecanja prava odnosno bez položenog vozačkog ispita, te prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom i napustio mjesto događaja bez da je s oštećenom osobom razmijenio podatke vezano uz naknadu štete, niti je sačekao dolazak policijskih službenika. Protiv njega će biti podnesen Optužni prijedlog nadležnom sudu i uručeni su mu Obavezni prekršajni nalog i Obavijest o počinjenom prekršaju.

Gs Press / PULS