Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirane su tri prometne nesreće

Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića.

Tijekom proteklog vikenda provedena je preventivno-represivna akcija u prometu usmjerena na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom razdoblju utvrđen je 41 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 8 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 33 ostala prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Policijski službenici Policijske postaje Otočac su u nedjelju, 29. siječnja u Otočcu zaustavili osobni automobil gospićke registarske oznake kojim je upravljao 32-godišnjak.
Utvrđeno je da upravlja automobilom za vrijeme dok mu je temeljem rješenja izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije i odbio je alkotestiranje.

On je uhićen, te je protiv njega podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu i kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 4000 eura i mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 6 mjeseci.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu, 28. siječnja u Prijeboju kod 38-godišnjaka (2,11 g/kg).

Gs Press / PULS