Tijekom proteklog vikenda (30. listopada – 2. studenog 2020. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela i četiri prometne nesreće.

Kriminalitet

U vremenu od 24. do 30. listopada 2020. godine u mjestu Prizna, nepoznati počinitelj je provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 49-godišnjeg slovenskog državljanina, iz koje je otuđio razni električni, motorni i ručni alat.

Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom iz Otočca zbog osnova sumnje da počinio kazneno djelo krivotvorenje isprave. 

Sumnjiči se da je 1. studenog na priključno vozilo stavio ne pripadajuće registarske pločice, te ih koristio na navedenom vozilu za sudjelovanje u prometu.

Protiv njega će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. 

Promet

Jedna prometna nesreća je s ozlijeđenim osobama, a dogodila se na području Karlobaga. U njoj su dvije osobe lakše ozlijeđene. 

Ostale tri prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca (2) i Senja (1). 

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je 58 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 4 prekršaja nevezanja sigurnosnim pojasom. 

Gs Press / Policijska uprava ličko-senjska