Kako bi se izbjegle najteže posljedice u prometu skrećemo pozornost svim sudionicima u prometu da poštuju prometne propise

Foto: Ilustracija

U srijedu, 8. svibnja 2024. godine u 17,20 sati, na državnoj cesti broj 50, u Čovićima dogodila se prometna nesreća na način da je 35-godišnjak iz Ličkog Lešća upravljao sa osobnim automobilom gospićke registracijske oznake pod utjecajem alkohola (3,12 g/kg) i  za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena zbog negativnih bodova iz smjera Otočca u smjeru Ličkog Lešća, te je prednjom stranom automobila udario u stražnji dio osobnog automobila gospićke registracijske oznake sa kojim je u istom smjeru upravljala 41-godišnjakinja iz Otočca.

Zatim je 35-godišnji vozač napustio mjesto događaja i u 17,25 sati upravljajući osobnim automobilom iz smjera Otočca u smjeru Ličkog Lešća, u kružnom toku sletio s automobilom u desno, udario u betonski rubnjak prometnog otoka, a zatim u betonski rubnjak prometnog toka i nastavio se kretati u smjeru Ličkog Lešća, da bi u Ličkom Lešću ponovno prouzrokovao prometnu nesreću na način da je sa osobnim automobilom sletio u lijevo izvan kolnika i udario u kanal za slivne vode, a potom se vratio na kolnik i zaustavio.

35-gošnji vozač je uhićen i doveden u nadležni sud gdje mu je određeno zadržavanje u zatvoru u trajanju od 15 dana.

Gs Press / PULS