34-godišnjak u Otočcu napuhao 1,33 promila, 63-godišnjak jurio 221 km/h

0

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirane su 4 prometne nesreće

Tri prometne nesreće su s tri lakše ozlijeđene osobe, a dogodile su se na području Donjeg Lapca, Korenice i Karlobaga. Jedna je s materijalnom štetom i dogodila se na području Gospića.

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je 45 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 10 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Otočcu kod 34-godišnjeg hrvatskog državljanina (1,33 g/kg).

Najveća utvrđena brzina kretanja od 221 km/h izmjerena je u jučer na autocesti A-1, između čvora Gospić i odmorišta Janče, u smjeru Zagreba, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 63-godišnji norveški državljanin upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane korištenja strane vozačke dozvole na području Republike Hrvatske u trajanju od 1 mjeseca.