Tijekom proteklog vikenda (20. – 23. studenog 2020. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela i pet prometnih nesreća.

Kriminalitet

Policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom s područja Delnica zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo krađe.

Sumnjiči se da se je u vremenu od svibnja 2020. godine do 2. srpnja 2020. godine u mjestu Doljani neovlašteno priključio na glavnu vodovodnu mrežu tako da je u šahtu na cijev glavnog vodovoda priključio gumeno crijevo bez vodomjera i na taj način neovlašteno koristio pitku vodu, čime je oštetio pravnu osobu sa sjedištem u Otočcu.

Protiv njega će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljeno posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.

Noću 20./21. studenog 2020. godine u Novalji, nepoznati počinitelj je iz zaključanog podruma otuđio razni alat u vlasništvu 44-godišnjaka iz Novalje.

Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Promet

Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca (3), Gospića (1) i Karlobaga (1).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđen je 31 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 4 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer, 22. studenog u mjestu Barić Draga, kod 66-godišnjeg hrvatskog državljanina (1.58 g/kg). Protiv njega će biti dostavljen optužni prijedlog nadležnom sudu.

Najveća utvrđena brzina kretanja od 241 km/h izmjerena je u subotu, 21. studenog na autocesti A-1, u smjeru Zagreba, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 34-godišnji njemački državljanin upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na području RH u trajanju od 1 mjeseca.

 Gs Press / Policijska uprava ličko-senjska