Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 33-godišnji državljanin Turske predan je pritvorskom nadzorniku

Sinoć, 31. ožujka, policijski službenici Postaje granične policije Korenica u mjestu Donji Vaganac, u blizini državne granice s Bosnom i Hercegovinom zaustavili su putničko kombi vozilo zagrebačke registarske oznake kojim je upravljao 33-godišnji državljanin Turske, a utvrđeno je da u vozilu prevozi 11 stranih državljana.

Zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma policijski službenici proveli su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjim državljaninom Turske. Naime, utvrđeno je da su strani državljani nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku, a 33-godišnji državljanin Turske je na nečovječan i ponižavajući način u putnički dio smjestio 9 osoba, a u prtljažnik 2 osobe kako bi ih prevezao do odredišta. 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, 33-godišnji državljanin Turske je uz odgovarajuću kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Tijekom postupanja policije prema zatečenim stranim državljanima utvrdeno je da se radi o 9 državljana Iraka i 2  državljana Turske te su izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom, nakon čega su predani u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite.

Gs Press / PULS