30-godišnjak oštećen kaznenim djelom računalne prijevare

0

Kako ne bi postali žrtvom sličnih kaznenih djela, upozoravamo građane da budu oprezni i ne dijele svoje osobne podatke, te ne uplaćuju novčane iznose nepoznatim osobama

Policijska postaja Gospić zaprimila je prijavu 30-godišnjaka da je oštećen kaznenim djelom računalne prijevare. Naime, oštećeni je putem internetskog oglasnika oglasio prodaju artikla, nakon čega mu se obratila nepoznata osoba pri tom mu predloživši da putem internetske stranice ispuni podatke za dostavu a zatim mu je poslana poveznica gdje je unio podatke za transakciju. Oštećeni je nakon danih podataka sa svoje bankovne kartice ubrzo shvatio da je nepoznata osoba  iskoristila te podatke obzirom da mu je s računa podignut novac.

Dakle, nepoznata osoba je oštećenog dovela u zabludu, domogavši se njegovih podataka, koje je iskoristila i izvršila on-line plaćanje u iznosu od više tisuća kuna.

Policijski službenici nastavljaju daljnji rad i kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska počinitelja kaznenog djela.

Kako ne bi postali žrtvom ovakvog ili sličnog kaznenog djela građanima savjetujemo da budu vrlo oprezni u kupovini on line i kome se obraćaju za kupnju i prodaju, te da ne ustupaju svoje osobne podatke nepoznatim osobama i ne dijele kartični pin ili lozinku za online bankarstvo.

Gs Press