Tijekom proteklog vikenda (4. – 7. prosinca 2020. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su tri kaznena djela, tri prometne nesreće i jedno narušavanje javnog reda i mira.

Kriminalitet

U vremenu od 1. studenog do 3. prosinca 2020. godine u Klenovcu, Općina Perušić, nepoznati počinitelj je iz nenaseljene kuće otuđio tačke, aparat za varenje i udarni čekić u vlasništvu 33-godišnjakinje iz Klenovca.

Nepoznati počinitelj je 3. prosinca 2020. godine u Otočcu iz garaže otuđio motornu pilu u vlasništvu 43-godišnjaka iz Otočca.

Tijekom 2020. godine u šumskom predjelu Perušića, nepoznati počinitelji posjekli su i otuđili 26 stabala hrasta kitnjaka, 14 stabala bukve, 28 m³ bukve i 1 m³ javora, oštetivši pravnu osobu sa sjedištem u Perušiću.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Promet

Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića, Otočca i Korenice.

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđena su 32 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 2 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu, 5. prosinca na autocesti A1, na području Gospića, u smjeru Splita, kod 30-godišnjaka iz Gospića (1.59 g/kg).

Javni red i mir

Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je tučnjavom na području Gospića, te će protiv počinitelja biti podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu.

Gs Press / Policijska uprava ličko-senjska