Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je 17 prometnih nesreća

Četiri prometne nesreće su s lakše ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Otočca (3 prometne nesreće u kojima su 3 osobe ozlijeđene) i Novalje (1 prometna nesreća u kojoj je 1 osoba ozlijeđena).

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (4), Otočca (3), Karlobaga (2), Novalje (2), Korenice (1) i Senja (1).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je 36 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 12 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u nedjelju, 28. kolovoza u Kuterevu kod 27-godišnjeg hrvatskog državljanina (2,66 g/kg). On je uhićen i uz optužni prijedlog doveden u nadležni sud.

Najveća utvrđena brzina kretanja od 145 km/h izmjerena je u petak, 26. kolovoza 2022. godine u Otočcu gdje je brzina kretanja prometnim znakom ograničena na 50 km/h, kada je 24-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom. Vozaču je izdan obavezni prekršajni nalog na iznos od 5 000 kuna, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 1 mjeseca.

Gs Press / Nick