Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je pet prometnih nesreća

Jedna prometna nesreća je sa smrtno stradalom osobom Vozač smrtno stradao u prometnoj nesreći. Prometna nesreća s lakše ozlijeđenom osobom dogodila se na području Otočca. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića, Otočca i Korenice.

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je 65 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 9 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu u mjestu Prozor kod 27-godišnjeg hrvatskog državljanina (2,38 g/kg).

Najveća utvrđena brzina kretanja od 250 km/h izmjerena je u subotu, 7. svibnja 2022. godine na autocesti A-1, između čvora Perušić i odmorišta Jadova, u smjeru Splita, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 40-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 1 mjeseca.

Gs Press / PULS