Pozivamo sve sudionike u prometu da se odgovorno ponašaju i pridržavaju prometnih propisa jer tako doprinose kako osobnoj, tako i sigurnosti svih sudionika u prometu

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Otočac su u petak, 15. ožujka 2024. godine u Zalužnici pomoću svjetlećih i zvučnih signala zaustavljali osobno vozilo gospićke registracijske oznake, no vozač nije postupio po znaku koji mu je davala policija već je nastavio vožnju. Nakon nekog vremena policijski službenici su zaustavili vozača osobnog automobila i utvrdili da je automobilom upravljao 29-godišnjak iz Ličkog Lešća prije stjecanja prava na upravljanje odnosno bez položenog vozačkog ispita i bez sigurnosnog pojasa.

U subotu, 16. ožujka 2024. godine su Policijski službenici Policijske postaje Gospić u Gospiću zaustavljali osobno vozilo zadarske registracijske oznake ali vozač se nije zaustavio na znak policijskog službenika već je nastavio vožnju.

Utvrđeno je da je automobilom upravljao 27-godišnjak iz Ličkog Osika pod utjecajem alkohola (1,30 g/kg) i prije stjecanja prava na upravljanje odnosno bez položenog vozačkog ispita.

Vozači su uhićeni i dovedeni na nadležni sud gdje su kažnjeni kaznom zatvora, a zbog ostalih prekršaja uručeni su im obavezni prekršajni nalozi i izvješća o počinjenom prekršaju.

Gs Press / PULS