25-godišnjak jurio 240 km/h

0

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je 7 prometnih nesreća

Jedna prometna nesreća je s ozlijeđenim osobama, a dogodila se jučer u 14,35 sati na dionici državne ceste broj 1 u mjestu Rudanovac kada je 75-godišnjak iz Rudanovca upravljao osobnim automobilom gospićke registracijske oznake za koji je bila priključena laka prikolica, iz smjera Vranovače u smjeru Rudanovca, te u namjeri da skrene ulijevo nije propustio sva vozila iz suprotnog smjera, te je udario u osobni automobil riječke registracijske oznake kojim je upravljao 66-godišnjak iz Rijeke. Vozač automobila riječke registracijske oznake je teško ozlijeđen, dok je 70-godišnja putnica iz istog automobila lakše ozlijeđena. Protiv 75-godišnjeg vozača osobnog automobila gospićke registracijske oznake će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljena kaznena prijava.

Jedna prometna nesreća je s lakše ozlijeđenom osobom, a dogodila se na području Otočca.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (3) i Otočca (2).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je 40 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 2 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak, 8. listopada u Gospiću kod 27-godišnjeg državljana Bosne i Hercegovine (1,50 g/kg).

Najveća utvrđena brzina kretanja od 240 km/h izmjerena je u subotu, 9. listopada  na autocesti A-1, između odmorišta Jadova i čvora Sveti Rok, u smjeru Splita, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 25-godišnji slovenski državljanin upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 1 mjeseca.

Gs Press / Policijska uprava ličko-senjska