Atletski klub Plitvice domaćin je jedinstvenog sportskog pothvata, utrke koja će se protezati na izazovnih 243 kilometra. Održat će se od 18. do 21. studenog ove godine u četiri etape koje će povezati Plitvice, Gračac, Knin, Sinj i Aržano. Ova utrka nije samo test izdržljivosti, već i odavanje počasti prvoj žrtvi Domovinskog rata, Josipu Joviću, koji je tragično preminuo na Plitvicama 1991. godine. Ovaj datum nije izabran nasumično, jer utrka simbolično završava u Aržanu, rodnom mjestu Josipa Jovića, na dan koji bi bio njegov rođendan.

Događaj počinje 18. studenog u ranim jutarnjim satima na Plitvicama, a završava 21. studenog u Aržanu. Tamo će trkači memorijala položiti vijence i zapaliti svijeće u spomen na Josipa Jovića. Utrku neće trčati samo članovi Atletskog kluba Plitvice već i počasni članovi te prijatelji i suborci Josipa Jovića, uključujući gospodina Nikicu Vrabca.

Osim što je sportski, ovaj događaj ima i duboko humanitarno značenje. Utrka je prilika da se pomogne u liječenju malog Jana Rukavine, gdje će svaki kilometar biti prodan za 15 eura. Zainteresirani donatori mogu rezervirati kilometar u trajanju od dva dana, s minimalnom donacijom od 15 eura, a svi prihodi bit će uplaćeni na poseban zaštićeni račun.

Ako se želite pridružiti ovoj plemenitoj inicijativi i time pomoći u liječenju djeteta, možete poslati e-mail ocu (koji je vlasnik zaštićenog računa za liječenje djeteta) na adresu: anterukavina0@gmail.com te kopiju tog e-maila na Atletski klub Plitvice: info@akplitvice.hr

Podaci za uplatu Vašeg kilometra i donacije su:

Primatelj: Ante und Marija Rukavina

IBAN: DE94 7315 0000 1002 6577 06

BIC: BYLADEM1MLM

Svrha uplate- Spende Für Jan

PayPal- https://www.paypal.me/RukavinaAnte

Gs Press