Razlog vožnje u suprotnom smjeru na autocestama najčešće je povezan s nepažnjom i nedostatnom koncentracijom (premorenost, neiskustvo u vožnji autocestom, alkohol i dr.) vozača prilikom uključivanja na kolnik prometnice, a znatno rjeđe se radi o nepoznavanju prometne signalizacije ili samim nedostacima prometne signalizacije

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Gospić su sinoć, 28. siječnja 2024. godine, na autocesti A-1, na čvoru Gospić zaustavili osobni automobil gospićke registracijske oznake kojim je upravljao 24-godišnjak s područja Otočca.

Utvrđeno je da je 24-godišnjak upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola (1,68 g/kg) i kolničkom trakom namijenjenom za promet vozila iz suprotnog smjera, odnosno u suprotnom smjeru.

Vozač je isključen iz prometa i smješten u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva i slijedi optužni prijedlog nadležnom sudu.

Upozoravamo vozače da prilikom uključivanja na autocestu obrate pozornost i da poštuju postavljenu prometnu signalizaciju, da ne vrše polukružno okretanje, kako se ne bi kretali u suprotnom/zabranjenom smjeru autoceste  te kako ne bi došlo do prometnih nesreća i neželjenih posljedica.

Gs Press / PULS