Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je šest prometnih nesreća

Foto: Ilustracija

Jedna prometna nesreća je s teško ozlijeđenom osobom, a dogodila se u subotu, 22. travnja 2023. godine oko 19 sati na dionici državne ceste broj 8 u Karlobagu, kada je 37-godišnji slovenski državljanin upravljao motociklom slovenske nacionalne oznake, iz smjera Karlobaga u smjeru Zadra, te uslijed neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad motociklom i pao s motociklom na kolnik.

Vozač motocikla je teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u KBC Rijeka.

Jedna prometna nesreća je s lakše ozlijeđenom osobom, a dogodila se na području Karlobaga.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca (3) i Korenice (1).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je 59 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 10 prekršaja nevezanja sigurnosnim pojasom i 4 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u nedjelju, 23. travnja u Otočcu kod 19-godišnjeg hrvatskog državljanina (1,76 g/kg).

On je uhićen i uz optužni prijedlog doveden na Općinski sud u Gospiću, Stalna služba u Gračacu gdje je rješenjem proglašen krivim i kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 1 320,00 eura, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca.

Gs Press / PULS