Kako bi se izbjegle najteže posljedice u prometu skrećemo pozornost svim sudionicima u prometu da poštuju prometne propise

Proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je osam prometnih nesreća od toga dvije sa smrtno stradalim osobama koje su se dogodile u subotu 25. rujna na dionicama državne ceste broj 8 i to:

– u 13 sati, predio Rođanka, Općina Karlobag, kada je 49-godišnji slovenski državljanin upravljao motociklom slovenske nacionalne oznake iz smjera Zadra u smjeru Karlobaga, te uslijed neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad motociklom, prešao u suprotnu prometnu traku i udario u motocikl slovenske nacionalne oznake kojim je iz suprotnog smjera upravljao 53-godišnji slovenski državljanin, nakon čega je udario u još jedan motocikl kojim je također iz suprotnog smjera upravljao 44-godišnji slovenski državljanin.

49-godišnji vozač motocikla je uslijed zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu događaja, dok su ostala dvojica vozača motocikla teško ozlijeđeni i zadržani na liječenju;

– 13,15 sati u mjestu Ažić Lokva, Grad Senj, kada je 60-godišnjak iz Rijeke upravljao osobnim automobilom riječke registracijske oznake, iz smjera Karlobaga u smjeru Senja i prilikom nepropisnog skretanja u lijevo oduzeo prednost prolaska motociklu slovenske nacionalne oznake uslijed čega motocikl kojim je iz suprotnog smjera upravljao 42-godišnji slovenski državljanin udara u prednju desnu stranu automobila.

Uslijed zadobivenih ozljeda vozač motocikla je preminuo na mjestu događaja, a protiv vozača osobnog automobila će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljena kaznena prijava.

U prometnim nesrećama koje su evidentirane proteklog vikenda dvije su osobe teško ozlijeđene, a dogodile su se:

– u petak 24. rujna u 15,20 sati na dionici državne ceste broj 8, u mjestu Rudelić Draga, Općina Karlobag, kada je 51-godišnji državljanin Saudijske Arabije upravljao motociklom splitske registarske oznake iz smjera Karlobaga u smjeru Zadra, te uslijed neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad motociklom i udario u kameni zid, a potom i u zaštitnu metalnu ogradu.
On je teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Gospiću;

– u subotu 25. rujna u 01,55 sati u Gospiću, kada je 19-godišnjak iz Gospića pod utjecajem alkohola (1,47 g/kg) upravljao osobnim automobilom gospićke registracijske oznake i izgubio nadzor nad automobilom i udario u obiteljsku kuću u vlasništvu 51-godišnjaka. Suvozačica, 23-godišnjakinja iz Korenice je teško ozlijeđena i zadržana na liječenju u KBC Rijeka. Vozač je uhićen predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske, a kaznena prijava dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom a dogodile su se na području Gospića (2) i Senja (2).

Gs Press / Policijska uprava ličko-senjska