U prijepodnevnim satima, na trgu Dražena Bobinca u Otočcu medijima su se jučer obratili Socijaldemokrati i Hrvatski laburisti – stranka rada lista broj 14.

Nositeljica liste VII. izborne jedinice  Nataša Novaković, nekadašnja predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa ispred saveza Naša Hrvatska istaknula je  da bez odlučnog zaokreta i odmaka od dosadašnjih politika koje su Hrvatsku dovele tu gdje je sada, nema napretka kakav zaslužuju naši građani. Oštro i brzo kažnjavanja sudionika koji su ogrezli u korupciju, postavljanje kvalitetnog preventivnog programa, uvođenje djelotvornih sigurnosnih provjera za najviše javne funkcije, depolitiziranje upravljanja samo su mali dio mjera koje misli provesti.

Borba protiv korupcije mora biti brza i žestoka, da poruka bude jasna i nedvosmislena da se takvo ponašanje neće tolerirati bez obzira o kome se radi.

Načelnik Hrvatskih laburista –stranke rada  David Bregovac drugi na listi u VII. Izbornoj jedinici poručio je da su područja Ličko-senjske županije slična kao i Gorski kotar i da dijele istu sudbinu , te dobivaju mrvice. Šteta je da naše institucije ne prepoznaju skriveni dijamant s kojim raspolažu, po uzoru na Austriju koja zarađuje više od ljetnog turizma nego od zimskog, a mora vidjelo nije.

Tomislav Zrinski treći na listi kazao je da ovih dana svi nude blagostanje , med i mlijeko i više para ,a ispod radara se nazire politički progon i revanšizam da se podobni zamjene sa podobnima.

Socijaldemokrati i lista br.14 traži i zalaže se da podobnost isključivo zamjeni znanje i struka.

Mlad čovjek mora imati budućnost, radno sposoban posao, a stariji dostojanstvenu i mirnu starost.

Mi nudimo pravdu i solidarnost, slobodu i jednakost u svim segmentima društva. Mi naše odgovore tražimo s našim ljudima, u našoj zemlji te je istaknuo neke od ciljeva za što se zalažu Socijaldemokrati:

-smanjiti ćemo radni tjedan na 35 efektivnih sati uz zadržavanje postojeće plaće.

-u prvom proračunu osigurati ćemo jednokratno povećanje mirovina za 30%, povećanjem udjela mirovinskih izdataka sa sadašnjih 9,2% na 12,5% BDP-a.

-osnovati ćemo Nacionalni stambeni fond –jer stan neće biti samo san.

-osigurati ćemo 100% neto plaće majci na porodnom dopustu.

Gs Press